biometric-cards

Проучване на Visa: Потребители предпочитат биометрията

Скорошно проучване на Visa показа, че 68% от потребители в САЩ са се отказали от онлайн покупка поради забравяне на парола, проблеми с влизането или проблеми с получаване на еднократна парола за удостоверяване на плащане. Освен това, паролите са под постоянна заплаха от хакери, като 80% от злоупотребите с данни включват компрометирани и слаби пароли, според Доклада за разследване на откраднати данни на Verizon за 2019 г.

Възходът на биометрията. Биометричните технологии разчитат на уникални физически характеристики, като пръстови отпечатъци или черти на лицето, а не на паметта, за да удостоверят нечия идентичност. Напредъкът на технологиите и променящите се очаквания на потребителите за скорост, удобство и сигурност сочат, че биометричните решения са очакваният заместник на паролите. Повече от половината от притежателите на кредитни карти, които са се включили в анкетата (53%), казват, че биха сменили банката си, ако настоящата не им предложи възможност за биометрично удостоверяване при разплащане.

Потребителите са готови. Две трети от анкетираните лица от Visa са използвали биометрични данни и ги разглеждат като по-лесна и по-бърза опция, отколкото традиционните пароли. Като топ три предимства изтъкват:

Няма нужда да се помнят пароли (42%)

По-висока сигурност спрямо паролите (34%)

Без загуба или забравяне на физически метод за удостоверяване (карта/чип) (33%)

Начинът, по който пазаруваме, ще продължи да се променя през 2020 г. – с близо 20 милиарда устройства, които се очаква да бъдат онлайн, и нови стандарти като Сигурна отдалечена търговия. Всичко това ще направи онлайн пазаруването по-лесно и по-бързо. Биометричните компании са готови да подкрепят това развитие с ползи за всички – потребители, които извършват покупката, търговци на дребно, продаващи продуктите, и финансови институции, извършващи транзакциите.

Докато очакваме да видим какво има да ни предложи пазарът през 2020, още днес може да внесете сигурност и комфорт в бизнеса и живота си с нашите биометрични решения.