range-rover

BIODIT, оборудва със система за защита, най-новият модел на Land Rover

Biodit оборудва най-луксозния и мощен SUV в производството на Range Rover SV Autobiography с най-високата възможна технология за защита на автомобила – CarSec®. Благодарение на изключително високото ниво на сигурност, което предлага Biodit, през 2015 г. са регистрирани и са предотвратени 16 опити за кражби на автомобили от висок клас, възлизащи на над 1,5 милиона лева.

CarSec® е биометрична система за сигурност, разработена изключително за автомобилната индустрия от BIODIT. Системата предпазва автомобила с блокировки, които пречат на стартирането на двигателя, докато не бъде поставен добавен отпечатък в системата CarSec®. Системата може да бъде инсталирана във всяка марка и модел автомобил. Устройството не излъчва сигнали, които могат да бъдат заснети, записани или използвани. Рискът от кражба практически е сведен до минимум.

BIODIT вече е подписала споразумения за партньорство с три от водещите застрахователни компании в България и понастоящем се договарят окончателните данни за три нови споразумения. Биометричното устройство улавя отпечатъка чрез инфрачервен лъч. Тогава събира от 70 до 80 точки от пръстовия отпечатък и чрез математически алгоритъм векторизира всяка точка в 3 измерения: ширина, дължина и дълбочина. От този запис се изчертава шестнадесетичен код. Този код се съхранява в база данни и същата процедура се извършва, когато пръстът е поставен върху сензора. Тази биометрична система е много различна от процедурите за регистрация, използвани в полицейските органи, където се прави фотокопиране, сканиране или физическа дигитализация на пръстовия отпечатък.

Повече информация за продукта можете да намерите на следния адрес: CarSec®