CarSec_l

BIODIT стартира продажбата на биометрична система за защита на МПС – CarSec

След отличителни резултати по време на тримесечен тестови период, през месец ноември BIODIT стартира продажбата на биометрична система за защита на МПС – CarSec. .

CarSec е високо-технологична система, осигуряваща възможно най-висока степен за защита на превозното средство. Системата го защитава чрез блокировки, които не позволяват стартирането на двигателя до момента, в който не се предостави коректен пръстов отпечатък. Вградените светлинни и звукови сигнали индикират състоянието на системата при идентифициране на пръстови отпечатъци и улесняват програмирането на различните функции. Устройството е проектирано така, че позволява да бъде инсталирано във всяка една марка и модел автомобил, а видимата част на системата, тоест сензорът може да бъде поставен на удобно за шофьора място.

В паметта на CarSec могат да бъдат запаметени един главен и девет потребителски отпечатъка. Главният отпечатък служи за програмиране на всички функционални възможности на системата и за изключване на блокировките. Потребителските отпечатъци служат, както за активиране или деактивиране на този режим, така и за изключване на блокировките. За да се осигури максимална защита на автомобила, промяната на параметрите на системата става единствено от въведения главен пръстов отпечатък, което не позволява манипулация от трети лица.