IMG_0726

BIODIT получи ваучер №1 по схемата за подпомагане на МСП за листване на БФБ

BIODIT е първата компания, която е одобрена по схемата за финансова подкрепа за излизане на Българската фондова борса. Финансирането е в размер на 50 000 лв. по „Ваучерна схема за предоставяне на услуги за емитиране на ценни книжа на капиталовите пазари“.

Ваучерът бе връчен на изпълнителния директор на BIODIT Юлиан Софрониев от д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.  

„В България обикновенно само критикуваме, но днес имаме повод да похвалим тази успешна инициатива на Министерство на Икономиката и ИАНМСП. Надявам се, съвсем скоро да видим други подобни инициативи, които да помогнат на малкия и среден бизнес в България и за които управляващите да бъдат похвалени“, посочва Юлиан Софрониев.

„Процедурата по одобрение на кандидатите е изключително бърза. Може би в рамките на две седмици се случиха нещата за първия бенефициент“, отбеляза изпълнителният директор на агенцията д-р Бойко Таков.

BIODIT е не само първи бенефициент по програмата на ИАНМСП, но и първият български стартъп, който излиза на БФБ. Компанията е на финалната права по пътя си към борсата, като очаква одобрение на проспекта от Комисията по финансов надзор.